Сегодня: MSK: Курсы: 63.31 руб (-0.15)68.62 руб (-0.15) Нефть: Погода: Малооблачно Ночью в Москве: 3 °C..5 °C Виджет В избранное PDA @ - Почта
Результаты для

  Рейтинг 709, Поток mp3 / 64 Kbps, Формат Фолк / Этно / Кантри, Язык Македонский

  2016-11-19 10:49:36

  Radio 105Ова радио постои веќе 15 години, зрачи на бранова должина од 100,5 МHz FM и ја покрива територијата на град Битола и повеќето општини околу неа.

  Добавил: admin


  Рейтинг 619, Поток aac+ kh / 64 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 10:50:08

  Радио ЛавРадио Лав ја негува македонската култура. Музичката програма е исполнета со музика за сите генерации. На програмата се застапени емисии од документарен и забавен карактер. Охрид 91.5 ФМ.

  Добавил: admin


  Рейтинг 205, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:49:01

  Metropolis Radio Network"Радио Метрополис" емитува 70% македонска поп музика, со што дава значаен придонес во продуцирањето, емитувањето и развојот на македонската забавна музика. Останатите 30% се исполнети со популарна светска, како и музика од соседните држави. 99.4 ФМ Скопjе

  Добавил: admin


  Рейтинг 190, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:49:04

  Радио БубамараРадио "БубаМара" е формирано во 1994 година. Самото име има мошне богато-широко симболичко значење. Нејзиниот „говор” и се слуша и го слушаат (наслушнуваат). 105.2 ФМ Скопје.

  Добавил: admin


  Рейтинг 163, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Фолк / Этно / Кантри, Язык Македонский

  2016-11-19 18:21:56

  Радио РосаЗапознајте го единственото македонско народно радио радио Роса! Нашето радио е единственото кое ја третира и негува македонската народна песна и традиција, македонскиот фолклор со кој се гордееме! 98.1 ФМ Скопје.

  Добавил: admin


  Рейтинг 160, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:34:07

  Time FMРадио Тајм ФМ е медиумска куќа која работи веќе 15 години и е единствено, а во исто време и најуспешно радио во гевгелиската околина. Работејќи по светски запишани стандарди, таканаречениот топ 40 формат на радио станица. 93.6 ФМ Гевгелија

  Добавил: admin


  Рейтинг 154, Поток mp3 kh / 48 Kbps, Формат Танцевальный / Клубный, Язык Македонский

  2016-11-19 18:51:59

  Club FMClub FM е релативно ново градско радио, кое можете да го слушате на фреквенцијата 103.4 во Скопје. Идејата на радиото е да го поттикне културниот прогрес, со цел да се доближат новите музички текови до животните навики и сваќања на младите луѓе.

  Добавил: admin


  Рейтинг 147, Поток aac+ kh / 48 Kbps, Формат Релакс, Инструментальная музыка, Язык Македонский

  2016-11-19 11:09:48

  City Radio"Сити Радио" е музичко радио кое постои од октомври 2002-ра година, а неговата мисија е да го облагороди етерот и да направи своите слушатели да уживаат. 94.7 ФМ Скопје.

  Добавил: admin


  Рейтинг 147, Поток mp3 / 96 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:33:56

  Радио БравоМузичката програма на БРАВО Радио е комбинација од различни музички стилови, стари и нови. 88.5 ФМ Куманово.

  Добавил: admin


  Рейтинг 142, Поток mp3 / 128 Kbps, Формат Фолк / Этно / Кантри, Язык Македонский

  2016-11-19 10:56:03

  Radio VmroRadio Vmro Makedonija

  Добавил: admin


  Рейтинг 142, Поток aac+ kh / 48 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:53:10

  Зона М1Програмската шема на Зона М1 Радио е разновидна, богата со контактни емисии, информации, вести и друго. 104.4 ФМ Скопје.

  Добавил: admin


  Рейтинг 139, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:33:56

  CD Radio"CD Radio" својот прв радио сигнал во велешкиот етер го пушти на 12 април 1996 година. Велес 96.7 ФМ.

  Добавил: admin


  Рейтинг 139, Поток aac+ kh / 32 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:34:08

  Радио КометаМузичката програма се состои од музика, емисии од забавен карактер, актуелни вести подготвени од екипата, вести кои се презентираат во соработка со BBC на македонски, бизнис информации, спортски вести, топ листи и контакти со слушатели. Гостивар 106.4 ФМ.

  Добавил: admin


  Рейтинг 138, Поток wma / 128 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:45:54

  Angels FMАко сакате да слушате квалитетна музика, квалитетни вокали и квалитетни информации – вклучете се на нашата фреквенција и уживајте максимално! Ангелски слушатели - закачете ги крилјата кои ние ви ги делиме и... Летајте заедно со нас! 106,4 ФМ Штип

  Добавил: admin


  Рейтинг 136, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:33:51

  MX Radio

  Добавил: admin


  Рейтинг 134, Поток aac+ kh / 48 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:33:50

  Sky RadioРадио Скај е радиостаница на локално ниво во Скопје.

  Добавил: admin


  Рейтинг 133, Поток aac+ kh / 48 Kbps, Формат Фолк / Этно / Кантри, Язык Македонский

  2016-11-19 18:41:27

  Александар МакедонскиОва е радио кое ја негува Македонската песна и Македонската култура. Нашата цел е многу едноставна, преку брановите на Радио Александар Македонски духовно да го обединиме целиот Македонски народ каде и да е во светот. 106.0 ФМ Кичево.

  Добавил: admin


  Рейтинг 131, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:33:52

  Radio 106106-ка е позната по презентирање на најновите хитови, кои ги слушате секогаш прво на 106.6 фм, а потоа на сите други фреквенции. Покрај најновите хитови, неизбежно, тука се и старите добри класики, кои се внимателно одбрани. Битола 106.0 ФМ.

  Добавил: admin


  Рейтинг 131, Поток internet / 0 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:53:16

  УГД ФМНепрофитна радиодифузна установа која работи во состав на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип. „УГД ФМ“ има дозвола за работа од Советот за радиодифузија на Р. Македонија, врз основа на која добивме фреквенција за емитување на програмата.

  Добавил: admin


  Рейтинг 130, Поток mp3 / 128 Kbps, Формат Фолк / Этно / Кантри, Язык Македонский

  2016-11-19 11:00:11

  Folk RadioФолк радио е едно од првите приватни радија во Скопје. Како Говорно музичко радио емитуваме музика од разни жанрови: рафиниран урбан фолк, македонска изворна и ново компонирана музика и поп музика.

  Добавил: admin


  Рейтинг 130, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:34:08

  Радио АкордПрограма се емитува музика по избор на слусателите, најнови хитови од македонската и странската музичка сцена и промоција на албуми. Кичево 96.5 ФМ.

  Добавил: admin


  Рейтинг 129, Поток mp3 / 96 Kbps, Формат Джаз / Блюз, Язык Македонский

  2016-11-19 10:53:23

  Radio Bravo Blues & JazzИнтернет радио станица од БРАВО Радио.

  Добавил: admin


  Рейтинг 129, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Рок, Язык Македонский

  2016-11-19 18:22:56

  Life Radio"Лајф радио" е единственото радио во земјава што го третира исклучиво рок-ен-ролот и сите негови деривати. 89.1 ФМ Скопје.

  Добавил: admin


  Рейтинг 123, Поток aac+ / 32 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 11:06:30

  Експрес РадиоЕкспрес радио е сместено во самиот центар на градот спроти зградата на Општина Струмица. Канал е добро репродуцира само од Windows 7.

  Добавил: admin


  Рейтинг 123, Поток mp3 / 128 Kbps, Формат Фолк / Этно / Кантри, Язык Македонский

  2016-11-19 18:33:52

  Радио Холидеj"Радио Холидеј" е радиостаница која емитува 24 часовна програма од сопствено емитувачко студио поврзано со линк и предавателна опрема лоцирана на периферијата на градот Прилеп.

  Добавил: admin


  Рейтинг 118, Поток mp3 / 128 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:41:26

  5 FMРадио "5 ФМ" е терестријално радио, чиј програмски сервис е форматиран како „Говорно - музичко радио со претежно забавен општ формат“. "5 ФМ" зрачи во Велес, на фреквенција 107.1 MHz и функционира како локално радио.

  Добавил: admin


  Рейтинг 114, Поток aac+ kh / 48 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 10:54:15

  Охрид 24

  Добавил: admin


  Рейтинг 110, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:41:26

  Канал 77"Канал 77" е национална радио мрежа. "Канал 77" е партнерска станица на македонските редакции на "Радио Слободна Европа" и "Гласот на Америка". 89.7 ФМ Скопје.

  Добавил: admin


  Рейтинг 104, Поток internet / 0 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:53:12

  Радио Плус Форте

  Добавил: admin


  Рейтинг 103, Поток aac+ / 48 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:53:13

  Радио ПлеjСтруга 90.4 ФМ. Канал е добро репродуцира само од Windows 7.

  Добавил: admin


  Рейтинг 102, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Разговорный, Язык Македонский

  2016-11-19 18:52:53

  Radio Skopje

  Добавил: admin


  Рейтинг 101, Поток mp3 / 128 Kbps, Формат Танцевальный / Клубный, Язык Македонский

  2016-11-19 18:50:45

  Радио МОФРадио МОФ е интернет радио кое продуцира и споделува музички и информативни содржини кои се достапни на www.radiomof.mk.

  Добавил: admin


  Рейтинг 96, Поток aac+ kh / 48 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:53:14

  Pro FMРадио „Pro FM” е приватна радиостаница, која емитува 24 часовна програма на албански и турски јазици за Гостивар, Тетово и регионот.

  Добавил: admin


  Рейтинг 93, Поток aac+ / 128 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:53:14

  Радио ПлеjСтруга 90.4 ФМ. Канал е добро репродуцира само од Windows 7.

  Добавил: admin


  Рейтинг 90, Поток mp3 / 112 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:53:15

  Пулс Радио"Пулс Радио" постои од септември 2011 година, а неговата мисија е да го облагороди етерот и да направи своите слушатели да уживаат. Ваше Радио... Ваш единствен вистински пријател ! Неготино 100.5 ФМ. Канал е добро репродуцира само од Windows 7.

  Добавил: admin


  Рейтинг 88, Поток wma / 128 Kbps, Формат Разговорный, Язык Македонский

  2016-11-19 18:53:17

  Радио Штип

  Добавил: admin


  Рейтинг 87, Поток hidden / 0 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:18:21

  Radio LakostaRadio Lakosta Vinica. Muzika 24 casa samo za vas.

  Добавил: admin


  Рейтинг 85, Поток aac+ kh / 48 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:53:12

  Радио Медисон

  Добавил: admin


  Рейтинг 74, Поток wma / 64 Kbps, Формат Поп, Язык Македонский

  2016-11-19 18:53:11

  Радио КочаниРадио Кочани е локално радио од информативен, едукативен и забавен карактер. Неговата чујност е во 4 општини (Кочани, Зрновци, Виница, Чешиново-Облешево)

  Добавил: admin


   

  Список называется "онлайн радио", но точнее назвать его "онлайн аудио потоки", т.к. это рейтинг именно онлайн потоков которые конкурируют между собой за счёт различного качества вещания, метода кодирования и вещательного сервера у каждой отдельно взятой радиостации.

  Если вещательный сервер не ставит ограничений на свой поток, то у каждого есть возможность слушать радио онлайн через любой интернет-радиоприёмник. В то же время, вещательный сервер может ограничивать прослушивания онлайн радио только своим интернет-радиопрёмником (только со своей страницы). Для таких потоков создан отдельный "Список интернет радио"

  С улучшением качества и скорости интернета прослушивание онлайн радио становится более удобным, чем прослушивание традиционного FM радио, т.к. помех из-за антены нет, а выбор радиостанций огромен: Всё онлайн радио по языкам и форматам.

  Онлайн радио можно слушать везде: на работе и дома, через мобильный или компьютер. Слушать радио через интернет в офисе особенно удобно через наушники. Появляется возможность каждому слушать своё любимое радио и не мешать остальным сотрудникам.

  Пользуйтесь уже готовым списком, вносите любимые онлайн потоки в список избраного и добавляйте новые в этот рейтинг!

  Для владельцев радиостанций. На сайте собирается статистика по количеству слушателей и времени прослушивания каждого потока, а также показано сколько раз слушатели занесли ваш поток в личное "избранное". Учтите, что это не общее количество слушателей вашей радиостанции, а только количество слушателей на этом сайте. Это не точные значения, т.к. существует значительная погрешность сбора данных и абсолютные величины занижены примерно на 30%. Т.к. погрешность у всех однинакова, то на ранжирование она не влияет и расположение строк в рейтинге остаётся правильным. Самую точную статистику может предоставить вам только ваш вещательный сервер.

  О вариантах платного продвижения онлайн радио на этом сайте.

   

  Главные новости

  Радио онлайн - 240 шт.  Получить html код

  Выбрать другой вариант

  Главные новости

  Последние комментарии

  danu-606 дней назад в 16:52
  Чем дальше тем больше Горби напоминает усыхающую бесформенную коровью лепешку которая уже и вонять не в ...
  Измаила2 месяца назад в 11:40
  Всего хорошего ...
  анюта2 месяца назад в 3:04
  Интересно,что вы этим хотели сказать? ...
  ПРОПРО2 месяца назад в 15:51
  ПРОПРОПРО ...
  Alex2 месяца назад в 2:08
  Парни подскажите пожалуйста,как установить программу. Желательно от и до,я вообще не врубаюсь.Из кряка в директорию,а где ...
   

  Рейтинг@Mail.ru